Právě je 24 zář 2018 07:30




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Kdo udela navod 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Kdo udela navod
Chtel bych poprosit ty, kteri dobre rozumi DVD hlavne co se tyka prevodu DVD9->DVD5 aby se pokusili vytvorit jednoduchy navod na prevod DVD9-DVD5 ve slusne kvalite. Chtel bych aby se ten navod pak stal soucasti FAQ.
Delam to z toho duvodu, ze v posledni dobe se na trackeru hromadi hruzy DVD9->DVD5 (komplet). Snazim se na to uporoznovat kde se da ale treba nekteri nevedi jak vyhodit nepotrebne veci ci jak pouzit DVD Rebuilder a CCE. Myslim, ze i kdyby se podle navodu ridila desetina lidi tak to vsem pomuze v tom, ze se tem DVD bude moci rikat DVD a ne paskvilDVD.
Dik vsem, kteri budou chtit prispet svou troskou znalosti do mlyna.
Piste mi PM s tematem vaseho navodu.

dik moc Tomasek1234


09 říj 2006 10:32
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 17 pro 2005 23:34
Příspěvky: 4230
Příspěvek re:
ja bych jeste uvital navod jak udelat kvalitni dvdrip do xvidu, nejlepe pres virtual dub. thx

_________________
Zakladem kazdeho bezproblemove fungujiciho spolecenstvi lidi je krystalicky cista demokracie, ovsem rizena tvrdou diktaturou.
ObrázekObrázek


09 říj 2006 11:05
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek 
Pravda ten prihodim. :) Vim na netu o par peknejch.


09 říj 2006 11:06
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek 
dvd 2 avi je tady
http://forum.czech-server.com/viewtopic.php?p=12229#12229


09 říj 2006 12:02
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 17 pro 2005 23:34
Příspěvky: 4230
Příspěvek re:
diks ;)

_________________
Zakladem kazdeho bezproblemove fungujiciho spolecenstvi lidi je krystalicky cista demokracie, ovsem rizena tvrdou diktaturou.
ObrázekObrázek


09 říj 2006 12:13
Profil
Začátečník
Začátečník

Registrován: 06 srp 2006 15:31
Příspěvky: 8
Příspěvek 
jj diky :D


11 říj 2006 21:05
Profil
CS admin
Uživatelský avatar

Registrován: 09 led 2006 11:35
Příspěvky: 1673
Bydliště: Uherský Ostroh
Příspěvek 
jestli to muze byt pres dvd shrink tak v nejblizsi dobe neco sepisu :)

_________________
Obrázek


12 říj 2006 16:59
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek 
Klido. Hlavne o tom jak vyhodit bonusy aby zustala zachovana kvalita obrazu :)


12 říj 2006 17:10
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09 kvě 2006 23:05
Příspěvky: 47
Bydliště: slovakia
Příspěvek 
Ako urobiť z DVD9 kvalitný rip DVD5.
Ako vieme,originál obsahuje plno blbostí ako sú varovania,reklamy a v poslednej dobe rovno po vložení dvd do playera sa nám spustia upútavky na filmy,ktoré trvajú aj 10 minút.Čiže v prvom rade si odstánim tieto veci v softe vobblanker,samozrejme aj bonusy,ak je to potrebné,alebo skôr ak ma nezaujímajú.
Ukážka aj zo screenami je z filmu Rafťáci.
DVD má veľkosť 7.39GB.
Všetci asi poznáme tieto screeny,ktoré pôjdu preč.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Otvoríme si Vobblanker.
Načítame VIDEO_TS.IFO
Obrázek
Tu vidíme,čo DVD obsahuje.Prvé je Menu-má 54 MB.Druhý je hlavný film-má 5386MB:tie ostatné veci sú tie upútavky,bonusy a rôzne iné veci.
Obrázek
Nie na každom dvd je to rovnaké,takže to je potrebné si najprv nájsť.
Obrázek
Odobratie audio stopy
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Výsledok je funkčné dvd-ušetril som 1.5 GB.
Všetko,čo sme odstránili,je v menu nefunkčné.čiže ak kliknem na bonusy a na upútavky,ktoré som dal preč,nebude žiadna reakcia.To sa týka všetkého.Ostatné veci v menu fungujú.Záleží na každom,čo si tam ponechá a čo dá preč.

Druhá časť je urobiť kvalitný rip DVD5.
Keby som to išiel urobiť v shrinku,nebolo by to bohviečo,nakoľko:ak by som znížil kompresiu manuálne na minimum pri menu a bonusoch,aby mi ostala kvalita pri filme čo najlepšia,výsledok by bol nasledovný:Menu-58.6 percenta,Film:75.6 percenta a bonusy:53.7 percenta.Čo niekomu môže stačiť,no ak ide o kvalitu,je to o ničom.

Teraz je potrebné použiť DVDrebuilder+cinema craft encoder.
Na to urobím návod zajtra.
Dúfam že môže byť.

_________________
Aktiv/seed nonstop/1024/256


12 říj 2006 21:55
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek 
Super dik moc. Jeste tohle v editaci vsechno zkopiruj a hod do sekce navody dik. (aby u toho byl tvuj nick)


13 říj 2006 05:43
Profil
CS admin
Uživatelský avatar

Registrován: 09 led 2006 11:35
Příspěvky: 1673
Bydliště: Uherský Ostroh
Příspěvek 
Tomasek1234 píše:
Klido. Hlavne o tom jak vyhodit bonusy aby zustala zachovana kvalita obrazu :)

tak sorac , odesla me dvd romka a na hdd zadne dvd nemam :(

_________________
Obrázek


13 říj 2006 10:09
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09 kvě 2006 23:05
Příspěvky: 47
Bydliště: slovakia
Příspěvek 
Tomasek1234 píše:
Super dik moc. Jeste tohle v editaci vsechno zkopiruj a hod do sekce navody dik. (aby u toho byl tvuj nick)


Prosím Ťa nemôžeš to urobiť Ty?Tam sú návody ako odkazy na rôzne stránky,tak nemám potuchy ako to tam mám dať.Ako odkaz sem?
Kľudne to edituj a uprav,ak je treba,teda tie obrázky,ak sú veľké a tak.
Môj nick tam teda vôbec nemusí byť.
A návod na rebuilder tam už je,takže to nemusím robiť.

_________________
Aktiv/seed nonstop/1024/256


13 říj 2006 18:59
Profil
Začátečník
Začátečník

Registrován: 30 srp 2008 17:49
Příspěvky: 6
Příspěvek Re: Kdo udela navod
DVD9 -> DVD5 - DVDFab

Otevřete program, zvolte adresu filmů (1.), zvolte adresa pro nově zpracovaný film (2.) (může to být i mechanika, program film potom vypálí)
Poté klikněte na 3. program vám odebere zbytečnosti jako FBI varovaní apod.
Obrázek
Poté klikněte na Hlavní Film (v panelu) ve 4. si zvolíte které dabing chcete nechat a které ne, obdobně zvolíte v 5. titulky. Všimněte si i ikonka dole, kde je napsána DVD5, program vám totiž sám film tak nakomprimuje abyste měl film na DVD5. Poté klikněte na Další a pak Start.
Obrázek


P.S: kdybyste chtěl DVD9 ale nechce se vám dát 50kč za médium, tak film můžete rozdělit na 2x DVD5 (médium DVD5 stojí zhruba 10kč). To provedete tak, že v DVDFab klikněte na Rozdělení. Program by měl za vás film rozdělit, kdybys chtěl nastavit nějak jinak, nastavte a pak klikněte na Start
Obrázek


06 říj 2008 20:19
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz