Právě je 10 pro 2018 04:03




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 propojení PC s LCD TV 
Autor Zpráva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek propojení PC s LCD TV
Mám takovej dotaz, mužu propojit PC s LCD TV abych PC používal jako přehrávač? moc tomu nerozumím tak nevim jestli to jde a jestli tam nebudou nějaký ztráty na vzdálenosti asi 5m mám tuhle telku
http://www.elektro-garden.cz/produkt/lcd-televize-philips-32pfl5522d/12/

a tuhle grafiku
http://www.compos.cz/?cls=stoitem&stiid=103111

co potřebuji k tomu aby mi to chodilo, díky moc.


13 čer 2008 14:24
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
do televize povede hdmi a z PC pujde digital, ovsem jak to propojit, to uz ti musi rict nekdo jinej, jinak staci pripojit a PC se normalne bude chovat :) ovsem musi ti grafika zvladnout royliseni aby se na to dalo divat :wink:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


13 čer 2008 14:36
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
rozlišení budu ještě muset v tý grafice nějak nastavovat?


13 čer 2008 14:41
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
LCD televize je to same co LC monitor akorat mi pripojeni na prijimani signalu skrze antenu, monitor je konstruovan pouze pro PC a je v nem moznost pripojeni zpravidla pres VGA, pripadne digitalni vstup, na televizi philips je HDMI, scart, S-video a podobny, pres scart a svideo bz to slo takz, ale podle me je to pro HDTV a podobne formaty pomale, HDMI je pro to uzpusobbeno, staci jen sehnat kabel pro digital/VGA s jednim koncem a s druhym HDMI a kdyz pripojis tak se ti bude LCD televize chovat jako monitor, nastaveni rozliseni provedes jako u normalniho monitoru, ale nejsem si jisty jestli to ta grafika zvladne, taky ji mam, i podobnou televizi ale nemam potrebu to zkouset, kazdopadne jet by to melo, ovsem nevim jak bude stihat grafika HDTV a podobne formaty, normalni DVD na tom prehrajes bezproblemu, s rozlisenim by nemel byt problem, pokud ano tak stahnout nejnovejsi ovladace.

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


13 čer 2008 14:50
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
Koupis si potrebnou delku HDMI kabelu (asi tech 5m) a takovouto redukci. Kabel pichnes do telky a druhy konec pres redukci do DVI na gr. karte PC. Muzes koupit i tento kabel bez nutnosti redukce, ale je drazsi, nez vyse uvedene kombo.
Nevim, jak se chovaly starsi nVidie, ale teoreticky bys nemel mit moc problem s nastavenim - signal vedes digitalni (teoreticky zadne ztraty) a grafika by se ti mohla nastavit skoro sama.

Kazdopadne to nejdriv propoj a pak se ozvi, jak snazeni pokracuje.

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


13 čer 2008 14:57
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
RE5PEKT píše:
LCD televize je to same co LC monitor akorat mi pripojeni na prijimani signalu skrze antenu, monitor je konstruovan pouze pro PC a je v nem moznost pripojeni zpravidla pres VGA, pripadne digitalni vstup, na televizi philips je HDMI, scart, S-video a podobny, pres scart a svideo bz to slo takz, ale podle me je to pro HDTV a podobne formaty pomale, HDMI je pro to uzpusobbeno, staci jen sehnat kabel pro digital/VGA s jednim koncem a s druhym HDMI a kdyz pripojis tak se ti bude LCD televize chovat jako monitor, nastaveni rozliseni provedes jako u normalniho monitoru, ale nejsem si jisty jestli to ta grafika zvladne, taky ji mam, i podobnou televizi ale nemam potrebu to zkouset, kazdopadne jet by to melo, ovsem nevim jak bude stihat grafika HDTV a podobne formaty, normalni DVD na tom prehrajes bezproblemu, s rozlisenim by nemel byt problem, pokud ano tak stahnout nejnovejsi ovladace.


áááhááá, děkuji ti velice pán velkomóžný :dikec2:


13 čer 2008 15:03
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
moc moc děkuji po snažení se ozvu :D


13 čer 2008 15:05
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
tak jsem to propojil a byl jsem mile překvapen funguje to jako dva monitory vedle sebe, jen nevím jaký rozlišení u té LCD TV v PC nastavit abych měl celou plochu zobrazenou, horní a spodní okraje se mi schovávají.


17 čer 2008 20:49
Profil
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
viz tebou nahozený link...
Citace:
Podporovaná rozlišení
> Počítačové formáty
> Rozlišení - Obnovovací frekvence
> 640 x 480 - 60, 72, 75, 85 Hz
> 800 x 600 - 60, 72, 75, 85 Hz
> 1024 x 768 - 60, 70, 75, 85 Hz
> Formáty videa
> Rozlišení - Obnovovací frekvence
> 640 x 480i - 1Fh
> 640 x 480p - 2Fh
> 720 x 576i - 1Fh
> 720 x 576p - 2Fh
> 1280 x 720p - 3Fh
> 1920 x 1080i - 2Fh
> 1920 x 1080p

otázka je, jak se to chová... jestli to obraz roztahuje nebo máš černy okraje... nicméně bys mohl zkusit přes Power Strip nastavit grafárně rozlišení v poměru 16:9....


17 čer 2008 20:57
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
mno tak jsem si na sráč rozesral grafiku, nechám to na odbornikoj, ještě se eptám jak je to se zvukem ten se zapojuje kam na tv? děkuji.
:lol:


17 čer 2008 21:58
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
HDMI zvuk prenasi, VGA ovsem ne, skusil bych to pres s-audio do nejake lepsi zvukovky, snad by to melo takto fungovat, ted otazka jestli ten digital na grafice umi prenaset zvuk :lol:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


17 čer 2008 23:03
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
no mám něco takového http://www.lestra.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=269 ale zvuk to nepřenáší :?


18 čer 2008 11:09
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
no hele, pokud budes met PC vedle te TV, tak bych neresil zvuk pres celkem nudne repro od TV, ale zainvestoval
http://expresobchod.cz/Main.ASPX?CLS=PRODUCT&PRO_ALL=t7900&OK=Hledej
http://expresobchod.cz/Main.ASPX?CLS=PRODUCT&PRO_ALL=audigy&OK=Hledej
presne tohle mam a jsem nadmiru spokoje, navic 7.1 ti nahradi domaci kino, mam pocit ze tohle reseni by bylo lepsi :wink: prece jen by jsi stejne casem zjistil ze ten zvuk je o nicem v porovnani s obrazem

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


18 čer 2008 11:31
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
@respekt: ty voe, co to meles? Mohl bys mi ukazat, co to je to "s-audio"? :D

@vincekpiskor: do TV zvuk nedostanes (urcite ne pres ten kabel co sis poridil). Kdybys mel kabel HDMI-HDMI a redukci na DVI (ted mas DVI-HDMI natvrdo :(), tak se dalo uvazovat o vymene graf. karty vyhledove.

Vysvetlim proc:
1) HDMI je pro digitalni spojeni - obraz i zvuk.
2) pres DVI posles pouze obraz
3) Ati ma novejsi grafiky (nektere) s HDMI vystupem, vnitrne propojis s integrovanou zvukovkou a pak muze jit po HDMI obraz i zvuk. idealni stav

Takze se soucasnym tvym vybavenim do TV zvuk digitalne neposles!
Mas alternativy - digital vs. analog

1) digital: potrebujes externi DD / DTS dekoder a zesilovac (nebo AV receiver), repro :), zvukovku s digitalnim vystupem (S/PIDF pravdepodobne coax.), obycejny koax kabel - 1xcinch-1xcinch.
jednoznacne nejlepsi zvuk jaky muzes ziskat :)
2) analog: potrebujes zesilovac s analog. vstupem (treba i levna hi-fi vez), kabel 2xcinch-1xjack (jack do zvukovky), jakoukoli zvukovku.
minimalni investice, zvuk vsak nic moc

ad rozliseni) zkus si nastavit jiny rezim (na Ati se to jmenovalo "extended desktop"), mela by byt snad i na nV moznost, na TV posilat pouze video na celou obrazovku. Dalsi vyhodou bylo, ze jsi mohl mit na kazdem zobrazovadle jine rozliseni (nativni pro dane zarizeni). Zkus si s rezimy v ovladacich pohrat, bohuzel to na nV nemam vyzkousene, takze vic neporadim.

Edit: respekte fakt vic cti, chtel kabel HDMI-DVI aspon 5m! Myslis, ze ma kompl hned vedle TV? :itchy:

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


18 čer 2008 11:43
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2007 09:37
Příspěvky: 123
Příspěvek Re: propojení PC s LCD TV
jj díky moc, ten zvuk snad vyřeší genius 5,1 napojený na zvukovku dnes už to nestojí majlant, a to rozlišení jde nastavovat každý monitor zvlášť tak si s tím ještě pohraju a uvidím zatím se mi to podařilo aspon vrátit tak jak to bylo :dikes:


18 čer 2008 13:15
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz