Právě je 25 zář 2018 14:52




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Upgrade Homer PC 2011 
Autor Zpráva
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2006 13:29
Příspěvky: 1768
Bydliště: Springfield
Příspěvek Upgrade Homer PC 2011
naroky - Pozeranie a editacia Full HD videa + Diablo3

dosku som už vybral
GIGABYTE 890GPA-UD3H

ktomu
CPU AMD Athlon II X4 635
ak poznate lepši procak tak sem s nim - cenova hranica 100e


Stare Ramky Nanya M2Y1G64TU8HB4B-3C 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
tak nedam, tak si necham poradiť ake nove ? myslím že 4GB by mi malo stačiť
4GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 BOX kit 2x2GB

neviem či by nebolo dobre vymeniť aj zdroj
Fortron Blue Storm II 500W

_________________
:idea: :arrow: :mrgreen:
VENUS DAY 2010 V BRATISLAVE (15. MÁJ 2010)

Slovenska piratska strana
SpravodliveReferendum
Pravda vas oslobodi
Lampa - Zonacia TANAPU


Naposledy upravil HomerJ dne 20 srp 2011 17:36, celkově upraveno 2

12 zář 2010 19:03
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
4GB dokup myslim ze je jedno jaky.
ten fortron si klidne nech. i kdyz ja ho nemam rad je strasne kazovej.

_________________
Obrázek


12 zář 2010 20:15
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
CPU - připlatil bych si za tento http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-925-95w-d150336.htm
Paměti jakékoliv DDR3, ale dávej pozor aby neměly moc vysoké napětí (ideální jsou 1,5V kusy).
Zdroj si klidně nech.


12 zář 2010 21:13
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2006 13:29
Příspěvky: 1768
Bydliště: Springfield
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
nejake zasadne rozdiely medzi
AMD Phenom II X4 925 95W
AMD Phenom II X4 945 95W
a oproti
AMD Athlon II X4 635 rev. C3 ?
tam vidim L3 ako zasadny rozdiel

asi si priplatim :mrgreen: ma lepšiu cenu ako 925
CPU AMD Phenom II X4 Quad Core 945 (AM3) BOX, REV.3

doplnene pamate

_________________
:idea: :arrow: :mrgreen:
VENUS DAY 2010 V BRATISLAVE (15. MÁJ 2010)

Slovenska piratska strana
SpravodliveReferendum
Pravda vas oslobodi
Lampa - Zonacia TANAPU


13 zář 2010 07:50
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
jj ten vem mas vykonovou rezervu do budoucna.

_________________
Obrázek


13 zář 2010 07:55
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Jj, to schvaluji :)


13 zář 2010 14:44
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 28 črc 2006 07:58
Příspěvky: 362
Bydliště: Slovakia
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Fortron Blue Storm II 500W - mam ho tiez a uz by som ho znova nechcel. Vykon, spolahlivost OK, ale je na svoju triedu velmi hlucny :? Vsak ale zalezi od financii, pokial treba setrit, tak urcite to nie je spatny zdroj.


13 zář 2010 16:00
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Pokud teď nemá problémy s hlukem, není důvod měnit. Navíc hlukem se zdroje liší kus od kusu :wink:


13 zář 2010 16:08
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2006 13:29
Příspěvky: 1768
Bydliště: Springfield
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
na hluk som si zvykol , myslel som že bude tichši občas po nom treba pobuchat :mrgreen: aby prestal ručať
ten si zatial necham ale ked budu dalsie financie tak by som chcel zmenit Zdroj aj bednu (dufam ze sa to podari na konci roka)
Nejaku obdobu čo ma tahle vnutri tak aby sa tam voslo 6diskov a kable sa dali pekne schovat a bolo tam dostatok miesta
HDD pekne odhlucnene aby nevibrovali (momentalne sa mi mierne trasie bedna ,nechcelo sa mi tam davat gumičky)
Zdroj - za rozumnu cenu
najlepsie aby boli odnimatelne kable priamo od krabice zdroja (kedysi som sa obzeral po nich a viem že su drahsie)

Zdroju a bedne som sa este nevenoval takže sa pustim najblizsie do hladania ale zatial mozete davat nejake tipy


A ešte male dilema co nahodit (s Win7 ziadne skusenosti)
s 64bit systemami nemam žiadne skusenosti a tak by som si rad ujastnil par veci :
Ten procak je 64bitovy - takže je možne instalovat 32/64bit system ?
hodil by som tam WinXP 32bit a Win7 (asi 64bit)
v com je najvacsia vyhoda Win7 64bit oproti 32bit , oplati sa mi tam nahodit Win7 64bit

_________________
:idea: :arrow: :mrgreen:
VENUS DAY 2010 V BRATISLAVE (15. MÁJ 2010)

Slovenska piratska strana
SpravodliveReferendum
Pravda vas oslobodi
Lampa - Zonacia TANAPU


13 zář 2010 18:28
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 17 pro 2005 23:34
Příspěvky: 4230
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
64bit system ti vyuzije celych 4GB ram. 32bit max 3,5GB.

_________________
Zakladem kazdeho bezproblemove fungujiciho spolecenstvi lidi je krystalicky cista demokracie, ovsem rizena tvrdou diktaturou.
ObrázekObrázek


13 zář 2010 19:07
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
a? me to treba vubec nevadi. 3.5GB sem v zivote nepouzil a asi ani nepouziju. Mozna v dobe kdy budu mit v kompu 12GB.

_________________
Obrázek


13 zář 2010 19:42
Profil
Kecálek
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 30 bře 2010 21:46
Příspěvky: 669
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Jo, můžeš mít k dispozici plných 4 GB RAM, co na tom, že OS ti těch 500 MB, ktery budeš mít navíc, sežere sám pro svoje nesmysly :D

Čas 64bitu ještě nenastal, SW využívajícího >2 GB RAM/1 proces je tak málo, že škoda mluvit.

=> rozumnější využítí těch 500 MB "nedostupných" = RAMdisk, na něm swap/temp/cache prohlížeče/ostatní bordel...


13 zář 2010 19:48
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2006 13:29
Příspěvky: 1768
Bydliště: Springfield
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Citace:
Čas 64bitu ještě nenastal, SW využívajícího >2 GB RAM/1 proces je tak málo, že škoda mluvit.
to som si myslel

tak tam teda nahodim WinXP 32bit / Win7 32bit
pri tej 7 som zabudol že som chcel poradit s verziou , neviem ake su rozdiely
Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional (tuto mutaciu mam XP tak asi tu)
Windows 7 Ultimate

_________________
:idea: :arrow: :mrgreen:
VENUS DAY 2010 V BRATISLAVE (15. MÁJ 2010)

Slovenska piratska strana
SpravodliveReferendum
Pravda vas oslobodi
Lampa - Zonacia TANAPU


13 zář 2010 20:03
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
seradil jsi to od nejhorsiho po nejlepsi jestli se nepletu, rozdily jsou minimalni

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


13 zář 2010 20:11
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Upgrade Homer PC 2010
Bude stačit s klidem Home Premium :wink:


13 zář 2010 20:20
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz