Právě je 10 pro 2018 04:05




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Chlazení minerálním olejem?! 
Autor Zpráva
Kecálek
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 22 bře 2008 15:15
Příspěvky: 608
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
tak on tam ukazoval ze mu to jede :D takze ta vodivost nebude tak desiva ;)

_________________
Obrázek
Pozitronový Automat na Neutralizaci Androidů/ Rychlý Ultrasilný Pozitronový Létající Analogový Hrozivý Likvidační Automat Vyzbrojený Antihmotou


15 bře 2009 15:07
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2008 08:04
Příspěvky: 524
Bydliště: Black Field
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
Pokud bys to zkousel tak dat do pryc vsecky vetracky kery se budou v tom oleju tocit...Pac olej je bude brzdit tim padem bude vznikat vetsi odber I takze se ti za kratrkou dobu usmazi (ostatne to uz psal Tomasek hore) (leda bys mel regulaci na nich). A na obeh toho oleje bych pouzil nake mensi cerpadlo...(mozno by slo nake co se dava aji do akvaria rybkam :D ).


15 bře 2009 16:41
Profil
Kecálek
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 22 bře 2008 15:15
Příspěvky: 608
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
jasny s tim sem pocital hned od zacatku :) a cerpadlo jsem tam chtel dat uz kvuli externim vymeniku oleje - lip to chladi;)
Na netu jsem nasel ze po 1 dni pretaktovani na 5.2 ghz core2duo a i grafiky 8800 mel olej teplotu 60°C, ale ja to taktovat asi nehodlam...

_________________
Obrázek
Pozitronový Automat na Neutralizaci Androidů/ Rychlý Ultrasilný Pozitronový Létající Analogový Hrozivý Likvidační Automat Vyzbrojený Antihmotou


15 bře 2009 17:46
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
Bodl by odkaz, kdyz uz zminujes "internet" :)

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


15 bře 2009 19:03
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
tak olej je vodivej, ale v tom prvnim vidku, kdyz tam hodil ten zdroj a cmachnul prstem tak by to melo hnedka vyskratovat nebo ne?

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


15 bře 2009 19:07
Profil
Kecálek
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 22 bře 2008 15:15
Příspěvky: 608
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
Kakarabana píše:
Bodl by odkaz, kdyz uz zminujes "internet" :)

no hrabal jsem se v tom asi 2 hodiny.. no bylo to nejaky video na youtube :-/ podivam se po tom, ale takhle od boku ti to nereknu...

_________________
Obrázek
Pozitronový Automat na Neutralizaci Androidů/ Rychlý Ultrasilný Pozitronový Létající Analogový Hrozivý Likvidační Automat Vyzbrojený Antihmotou


15 bře 2009 19:25
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2008 08:04
Příspěvky: 524
Bydliště: Black Field
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
l0v3 píše:
tak olej je vodivej, ale v tom prvnim vidku, kdyz tam hodil ten zdroj a cmachnul prstem tak by to melo hnedka vyskratovat nebo ne?

Sice nevim kde si cet ze je vodivej (mozna leda motorovej) ale normalni rostlinej olej (aspon ten co mame ve spizce) NENI. Predpokladam ze do teho bude lit obyc stolni...mozno naka lepsi znacka :D :D Ale rozhodne neni vodivej..takze smele ponorujte vase PC do oleja. A pokad chces nakou zaruku ze neni vodivej tak klikdne zaliju do oleja nake el. zarizeni :D :D


15 bře 2009 20:22
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
na predchozi strance se to psalo, treba je vodivej, ale neumi zpusobit zkrat, jenze, co prepeti? :lol:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


15 bře 2009 20:59
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2008 08:04
Příspěvky: 524
Bydliště: Black Field
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
Multakem sem zkousel vodivost..ani nepip...Ale pro klid tvoji duse udelam zetra mensi pokus a pak sem postnu videjko :D
Ovsem co si chtel rict tim prepetim, to sem nak nepobral...kde by se tam melo vzit???


15 bře 2009 21:50
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
blesk, nebo podobna neovlivnitelna vec, pokud by byl olej treba jednim procentem vodivy tak by blesk mohl zpusobit zkrat, nebo ne? jsem strojař s ekonomickym zamerenim, v elektru vice nez tapu :lol:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


15 bře 2009 22:01
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
no blesk ti projde i vzduchem (lavinova ionizace...), takze v pripade blesku je ti jedno, jestli mas kompl v oleji nebo lihu :)

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


15 bře 2009 22:31
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2008 08:04
Příspěvky: 524
Bydliště: Black Field
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
:D Blesk uz je trochu prehnane...rek bych ze bude mit nekolik MV (mega voltu) neli GV takze ten bych sem ani moc nepletl :D ...(jen pro predstavu ze zkusenosti vim ze na prekonani 3-4 cm vzdalenosti (vzduchem) je podreba neco kolem 20 kV (pekne se pri tom smrdi ve vzduchu spalenej kyslik)
A jak psal KAKA tak v pripade blesku je jedno v cem je PC ponoreno :D
Jen pro zajimavost prikladam videjko (pokud znate z nakeho technickeho muzea take ty koule kere maj uvnitr blesky a kdyz prilozite prst tak vam to da takou malinkou ranu spis to tak jako brni) no tak video je podobny akorat si hrajou s normalni zarovkou (asi 60W) a napajeni ze site 230V/50Hz....s vystupnim napetim neco pres 20kV
http://www.youtube.com/watch?v=0Wg6UXDNCs8


15 bře 2009 23:31
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
no nemyslel jsem blesk v byte, ale v zasuvkach, proste prepeti, nevim jestli se to stava s hromosvodem nebo bez, ale stalo se to u nas (hromosvod mame) s tim ze to mati na pc spalilo zakladku, proto resim otazku jeslti kdyby se situace opakovala, jestli by to v takovem pripade vyskratovalo uplne vsechno :wink:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


15 bře 2009 23:34
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
Co popisujes vypada na "normalni" vykyv napeti v siti. Mas mit byt nebo dum opatren prepetovou ochranou, to same ti ma zajistit u pc kvalitni zdroj.
No ale k chlazeni olejem toto uz asi moc nepatri...
Mne chlazeni olejem prijde velice zajimave, schanim stary hw a de se testnout :)

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


16 bře 2009 00:16
Profil
CS admin
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2005 00:01
Příspěvky: 1298
Příspěvek Re: Chlazení minerálním olejem?!
To já zas scháním akvárko :lol:


16 bře 2009 11:31
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz