Právě je 22 říj 2018 01:12




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
to neni ale pravda to co pises. podporu vice jader ma uz dneska kde co.

_________________
Obrázek


11 úno 2009 07:19
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
podporu už má od doby co vyšlo 4jádro, ale ne optimalizaci :wink:


11 úno 2009 07:38
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
ono na spouste aplikaci uz neni co optimalizovat. proste to jede vicevlaknove. To co uz slo na HT pentiich treba :)

_________________
Obrázek


11 úno 2009 08:25
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
jo, ale když se podíváš na testy, polovina jich je taková, že má 4jádro stejně skore jako 2jádro, tak proč asi? prostě na to ta aplikace není naprogramovaná aby dokázala využít tolik jader


11 úno 2009 14:52
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2007 17:31
Příspěvky: 1682
Bydliště: Black House
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
A o jakých aplikacích mluvíš ? Doufám že to jsou nějaké, co potřebují to 4 jádro. A pokud to jsou nějaké, co jedou stejně na 2 i 4 jádrech, tak že bude používat jenom 2 ti stačí ne ? A aplikace co potřebují všechny 4 viz Hry, grafické programy atd to snad zvládnou ne ? Mě osobně je naprosto jedno, jestli mi ve win aplikace využívají 1 nebo 2 jádra, pokud nepoznám rozdíl. (tudíž i 2 nebo 4). I kdyby se ty zbývající jádra " aktivovali " až na ty náročné operace.

Ale záleží co na tom PC chceš dělat žejo :wink:

_________________
Toliceek. That´s it.


11 úno 2009 14:58
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
Citace:
...A aplikace co potřebují všechny 4 viz Hry...

Pokud ti spravne rozumim (je to celkem problem obcas se tvym textem prokousat), tak se nejdriv mrkni na nejake testy, zrovna hry patri do kategorie (v drtive vetsine, tzn. ne vsechny) "cim vic MHz, tim lip" a na poctu jader moc nezalezi (samozrejme beru 2, 3 a 4-jadra).

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


11 úno 2009 15:05
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2007 17:31
Příspěvky: 1682
Bydliště: Black House
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
Sory no, píšu co mě napadne, a nijak to nestrukturuju.

Zdá se, že jsem vás špatně pochopil. Třeba takový procesor, co má 2x2Ghz vs 4x1Ghz je skoro stejný, ten dvoujádrový na tom bude možná lépe. Ale s 4x1,5Ghz nebo snad 4x2Ghz se to nedá přeci srovnávat. (Předstírejme, že mají ostatní parametry stejné).

A na ty testy jsem se koukal, protože zrovna ta moje grafika na Core 2 duo dost strácí a je potřeba alespoň Core 2 Quad nebo nejlépe i7, aby se ukázal ten pravý potenciál. Je jasné, že když máte grafiku, co jede na 100% stím procesorem co máte,tak už vám ani 3x násobný výkon k více FPS nepomůže.

_________________
Toliceek. That´s it.


11 úno 2009 15:52
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 17 pro 2005 23:34
Příspěvky: 4230
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
pokud ti aplikace neumi vyuzit vice jader, pak vzdycky zalezi na frekvenci. a to se tyka hlavne her, pokud vim :)

_________________
Zakladem kazdeho bezproblemove fungujiciho spolecenstvi lidi je krystalicky cista demokracie, ovsem rizena tvrdou diktaturou.
ObrázekObrázek


11 úno 2009 15:58
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2007 17:31
Příspěvky: 1682
Bydliště: Black House
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
Pokud si neporadí a umí využít jen jedno jádro, tak je to jasné. Ale pokud ano, což si myslím že věčina nových her si poradí s 2,3 i 4 jádrem. Nedávno jsem hrál hru " The punisher " které mi šla na nějaké staré 64MB grafice. (občas jen nějaká tracená textura) se mi teď podivně seká a obraz je divně rozostřený a klepavý :lol: . A taky kuli tomu nebudu do PC cpát zpátky tu starou grafiku :lol:. Myslím si, že pokud bude někdo mít 4x2,5Ghz tak na to bude lépe než někdo, kdo bude mít 2x3Ghz. Ale to si už musí rozhodnou každý sám, protože je to jen na něm, co chce na PC dělat a podle toho si vybrat. Já osobně pudu co nejdříve do nějakého 4 jádra, i kdyby měl mít jádro méně výkoné než to co mám teď. (což naštěstí nebude). Hledím spíš na celkový výkon, než na výkon na jádro. Kdybych však hrál nějakou hru, co zvládá jen jedno jádro, tak bych si zase koupil extra výkonné 2 jádro.

Proto si postupně začínám myslet, že tato debata je tak trošku k ničemu :motorovka:

_________________
Toliceek. That´s it.


11 úno 2009 16:14
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: AMD uvadi nove Phenom II AM3 procesory
toliceek píše:
Myslím si, že pokud bude někdo mít 4x2,5Ghz tak na to bude lépe než někdo, kdo bude mít 2x3Ghz.



za rok určitě. teď ne. ale pro tvoji grafiku čtyřjádro už klidně teď :wink:

btw zdá se mi že frekvenci počítáš tak, že ji vynásobíš jádrama :D aspoň to tak působí. a je to samozřejmě blbost.

btw2 http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=44


11 úno 2009 17:08
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz