Právě je 22 říj 2018 01:14




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 monitor 20" wide 

stačí na filmy a hry monitor bez DVI?
s DVI 88%  88%  [ 14 ]
bez DVI 13%  13%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 16

 monitor 20" wide 
Autor Zpráva
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek monitor 20" wide
ahoj, mám v prasátku 3500kč a rozhodl jsem se, že už moje 17" nestačí :wink: (a usíná na něm i teď průměrná grafika 8800gt). tak mám v plánu koupit 20" širokoúhlý, ale v monitorech teda přehled nemám, tak potřebuju poradit. líbí se mi http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B021HE6 nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B021FDD . který je lepší nebo výhodnější, případně nějaký jiný? odezvu mají stejnou, rozlišení taky ale nějak nechápu ten kontrast, co je teda lepší :oops: dík


Naposledy upravil yxcvbnm dne 20 led 2009 19:04, celkově upraveno 1

18 led 2009 21:32
Profil
Příspěvek Re: monitor 20" wide
1) za 3,5K kvalitní LCDčko opravdu neseženeš
2) 20" wide s takovym rozlišením bude na prd, všecko strašně titěrny (pro srovnání, 19" wide jsou s 1440*900)
3) ani jeden z nich nemá DVI a na analogu bude obraz v takovym rozlišení na zblití (resp. byla by nutná investice do dobře stíněnýho kabelu)
4) na odezvu se vykašli, v praxi nerozeznáš, jestli máš odezvu 2ms, 5ms, 8ms nebo 30ms.
5) "super hyper ultra" kontrastní poměry milion ku jedné taky nic neřešijou, jenom marketing, stejně jako odezva.

každopádně se dívej minimálně po něčem s DVI, to je při takovym rozlišení základ.


18 led 2009 21:49
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
za tu cenu se dá sehnat i prumernej 22" samsung
ale jako pokud mas tedkom 17" tak ti muze bejt jedno co to bude, protoze to bude aj tak zlepšení ;)

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


18 led 2009 21:56
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
tak zatím vyřešeno s JK po icq, tento se jeví dobře http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B021IIN

ještě uvidím jestli seženu finance :wink:


18 led 2009 22:02
Profil
Příspěvek Re: monitor 20" wide
@R5: v první řadě ten tvůj "průměrnej 22" samsung" je dost podprůměrnej, ale hlavně, že aji v tomhle tématu máš post :smich:

každopádně po krátké konverzaci na icq jsme se dobrali k něčemu trochu lepšímu - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B021IIN - ve srovnání se stávajícím monitorem si (byť ne "nějak extra") polepší takřka ve všech směrech. s vypnutym dynamickym kontrastem a aspoň mírnou kalibrací by ten obraz mohl byt použitelnej (rozhodně líp, než u těch monitorů bez DVI). holt v této cenové kategorii toho na výběr moc není.


18 led 2009 22:04
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: monitor 20" wide
mam samsunga 20" 1680x1050 a pohoda. Pismo je drobnejsi ale pokud nejsi slepec tak je to v pohode. :)

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507X23B021K70

_________________
Obrázek


18 led 2009 22:06
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
ano nad tím jsem se taky rozmýšlel, ale ten asus je o 10kč levnější ( :) ) a ten rozdíl mezi odezvou 2ms a 5ms taky asi nepoznám. navíc asus je asus ne? :wink:

a písmo je drobnější? to nechápu, každopádně mám monitor dost daleko

mám 3,5k, za pětikilo bych mohl tento střelit kámošovi s CRTčkem, popřípadě bych si "vydělal" dobrovolnýma prácema po celém baráku. btw l0v3 fakt sis to nemohl odpustit že ne :)


18 led 2009 22:16
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
1) Mam 22" 1920x1200 a divam se na to docela z dalky (cca metr) a nemam problem s citelnosti.
2) Testoval sem ho i pres d-sub a nebyl poznat rozdil
3) Samsung je Samsung, bral bych spis to co ma tomasek

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


18 led 2009 22:26
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
Kakarabana píše:
1) Mam 22" 1920x1200 a divam se na to docela z dalky (cca metr) a nemam problem s citelnosti.
2) Testoval sem ho i pres d-sub a nebyl poznat rozdil



kua tak teď jste mě fakt zmátli. v čem je teda DVI lepší? byl by spíš na filmy a hry, tak jestli by to bylo nějak poznat. a 700kč je pro mě fakt rozdíl tak abych nekupoval jen kvůli DVI a zbytečně


18 led 2009 22:29
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: monitor 20" wide
jestli asus nebo samsung e celkem jedno.
s tim drobnejsim pismem mel JK pravdu protoze 20" ma pri stejnym rozliseni jako 22" mensi pixely. :) ale ja uz sem vetsi kravu nechtel.

_________________
Obrázek


18 led 2009 22:31
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 led 2006 08:43
Příspěvky: 6575
Příspěvek Re: monitor 20" wide
DVI? to je snad samozrejmost ne?

_________________
Obrázek


18 led 2009 22:32
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
JK, tak mi rekni proc tady taky vetsina pise samsuung :roll:
hlavne ze jsi se pobavil...bez komentare
imho samsung je v teto cenove relaci cena/vykon asi nejlepsi volbou ;)

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


18 led 2009 22:33
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
právě že tento to třeba nemá http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B021HE6 a nvm jestli to až tak výrazně poznám


18 led 2009 22:34
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
@l0v3 třeba tento? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CKZ0 nemá právě ale DVI


18 led 2009 22:35
Profil
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: monitor 20" wide
To je stara obrazovka, nebrat. Ten tomaskem uvadeny je slusny, vic asi nebudes potrebovat.

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


18 led 2009 22:36
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz