Právě je 22 říj 2018 01:13




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 4GB RAM - 64bit OS? 
Autor Zpráva
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
DArtagnan píše:
Vista 64bit
tahle sračka na mojem kompu nikdy nepoběží. nemám jedinej důvod si tam dávat "API + správce souborů", kterej žere >30 GB
Kakarabana píše:
Citace:
DDR2-800 CL5 to tam letělo cca 600-650 kB/s, s 1066MHz CL5 to letí na necelých 1200kB/s

a to se divis?
ne, to je konstatování k tomu, jak všeci povídáte, že se to nevyplatí a že je rozdíl velice malej. když je to na synchro, je to znát.
yxcvbnm píše:
takový rozdíl se mi moc nezdá, taky jsem něco podobného testoval jenom s 800MHz a cca 1050 přetaktované a moc velký rozdíl jsem nepocítil
běželo ti to na synchro? s C2D asi těžko, co?


22 pro 2008 19:37
COD 4 admin
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2006 23:46
Příspěvky: 4536
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
A to me chces nasrat nebo ti nedochazi ten rozdil? Drive sme srovnavali 800MHz CL4 a 1066MHz CL5, uz jsi zjistil, ze tam neni rozdil, tak si svou "pravdu" potrebujes utvrdit jinak?

_________________
--- Kakarabana ---

Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby

Obrázek


22 pro 2008 19:40
Profil
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
cože? tam bylo primárně srovnání pamětí na 800 a 667... + pak 800 s CL5, CL4 a CL3.

//@kaka: jo, už vím, jak to myslíš. mezi 800 s CL3 a 1066 s CL3 to je nějakých 200kB/s. dokud mám u sebe oboje moduly, tak těch testů udělám víc.


Naposledy upravil JejKey dne 22 pro 2008 19:54, celkově upraveno 1

22 pro 2008 19:43
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
JejKey píše:
běželo ti to na synchro? s C2D asi těžko, co?


a tobě snad jo s pentiem dual-core? (jestli ho ještě máš) :wink:


22 pro 2008 19:45
Profil
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
ano, OCnuty z FSB 200MHz (800) na 266MHz (1066).
Obrázek
(6x násobič - PC je v idle)


22 pro 2008 19:51
Nejukecanější
Nejukecanější

Registrován: 23 kvě 2007 17:11
Příspěvky: 3083
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
a to když máš OC CPU tak nemáš OC pamětí? :wink:


edit: tak podle mojich velmi složitých výpočtů (266 x2 x2 :lol: ) jsem došel k tomu že máš fakt ramky 1066. přijde mi to ale jako blbost brzdit ramky jenom kvůli synchru.


22 pro 2008 21:16
Profil
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
brzdit RAMky? jedou na nominal frekvenci s celkem nízkym agresivním časováním (vzhledem k frekvenci) ;)


22 pro 2008 21:44
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 23 pro 2008 09:19
Příspěvky: 315
Bydliště: ::1
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
JejKey píše:
tak, a jsem v půlkách...
dneska mi přišel 2x2 GB 1066MHz CL5 kit od Patriotu, přihodim to k stávajícím 2x1 GB 800MHz CL3 kitu A-DATA, systém (Win2k3; podporuje až 16 GB RAM) naběhne, správně nadetekuje 6 GB RAM, ale nefunguje WiFi (PCI karta MSI PC60G-F), v správci zařízení je chyba - Zařízení se nepodařilo spustit - kód 10; v eventlogu akorát
Kód:
The description for Event ID ( 154 ) in Source ( AR5211 ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: ; MSI Wireless Adapter.

reinstalace ovladačů to samozřejmě nevyřešila. hýbání s nastavením "Allow/deny memory remapping" v BIOSu taky nic nevyřešila. WiFi negungovala ani při "pouhých" 4 GB RAM. seskládal jsem 3 GB RAM a hle, WiFi jede. tudíž tento jediný ovladač musí byt zavedenej do 3 GB.
takže otázka pro opravdovy guru, totiž - jak toho docílit?


Tvoj problem je, ze mas 32bitovy system v kombinaci s 32bitovou PCI zbernicou. Ak by si mal 64bitove PCI (co takmer vzdy iba na serverovych doskach), tak by si s tym problem nemal. Toto dokazes vyriesit bud 64bitovym OS (kedy Ti to bude chodit, pretoze 64bitove ovladace toto zvladnu), alebo PCIe zbernicou.
Jednoducho 32 bitov ma limit pri 2na32 co je malo cez 3,2 GB :)

yxcvbnm píše:
edit: tak podle mojich velmi složitých výpočtů (266 x2 x2 :lol: ) jsem došel k tomu že máš fakt ramky 1066. přijde mi to ale jako blbost brzdit ramky jenom kvůli synchru.


Pamate, ktore mas synchro maju vzdy vacsiu priepustnost ako keby si ich mal na tej istej frekvencii, ale pomocou delicky. Cize prevadzkovat pamate pomocou delicky sa Ti oplati az od urcitej frekvencie (zalezi od pamati). To je klasicka fama, ze vacsia frekvencia znamena vacsiu priepustnost. Staci si vyhradit hodinku a potestovat napriklad pomocou Everestu niekolko frekvencii s deliskou a na 1:1. Mne bezia doma pamate 1:1 , pretoze je to najvykonnejsie riesenie ake viem dosiahnut. Pri pretoceni pomocou delicky na frekvenciu, ktora by sa mi oplatila, su uz nestabilne...

_________________
Iba dve veci su nekonecne, vesmir a ludska hlupost a pri tej prvej som si nie isty.
Albert Einstein
------
Tahac na slovo vzaty so slabostou pre jednotky a nuly


27 pro 2008 13:08
Profil
Příspěvek Re: 4GB RAM - 64bit OS?
@iGz: díky, takže jsi mi to v podstatě potvrdil. no, když už mám doma i legální server 2008 Standard, tak je asi zkusím, i když to hooodně smrdí vistou :roll: nebo natáhnu ten kabel :)
ad synchro FSB:DRAM - já jsem vám to říkal... :mrgreen:


27 pro 2008 14:39
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz