Právě je 19 led 2018 08:03




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 strojařina NC,CNC 
Autor Zpráva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek strojařina NC,CNC
nevite nekdo jestli existuje nejakej program kterej spocita presny strojni cas z NC programu???

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


05 zář 2009 11:14
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 25 bře 2007 11:54
Příspěvky: 467
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
simulator NC stroje?? popripade ten kod vlozit do simulatoru CNC


05 zář 2009 13:28
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
a kde jej muzu sosnout?

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


05 zář 2009 15:12
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
potreboval bych nejakej soft..do kteryho bych hodil hotovej program..na CNC frezku...a vyjel by me z toho realnej cas obrabeni....ted kdyz to hodim do masiny tak to vyhodi skreslenej strojni cas..podle ktereho se neda udelat cenova nabidka.... pokud o necem vite a da se to nekde sosnout..tak poslete link nebo me napiste PM.... jedna se o ridici systemy haidenhain a Mefi....THX za pomoc

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


05 zář 2009 15:23
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 25 bře 2007 11:54
Příspěvky: 467
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
ted si nevzpomenu na nazev toho co jsme pouzivali ve skole, ale ten bezel tusim jeste pod DOSem :D

jediny co me napada jestli neco neni v SolidCAMu, ale pochybuju, ze tam bude neco na zadavani kodu, kdyz je to program na jeho generovani

ja se o programovani cnc nezajimam od maturity, takze se v tech programech uz moc neorientuju, ale poptam se kamosu co v tom delaj, jen ted nejsou na icq, tak bych dal pak vedet ;)

a ty nemas v masine i simulator? vetsinou tam byvaji...


05 zář 2009 17:08
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 23 pro 2007 13:15
Příspěvky: 61
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
My jsme ve škole používali program Mikroprog od Mikronexu, který běžel pod DOSem. Na jejich stránkách jsou k dispozici demoverze jak pro Windows, tak pro DOS.
http://www.mikronex.cz/page9.html


06 zář 2009 08:40
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
James_ros píše:
ted si nevzpomenu na nazev toho co jsme pouzivali ve skole, ale ten bezel tusim jeste pod DOSem :D

jediny co me napada jestli neco neni v SolidCAMu, ale pochybuju, ze tam bude neco na zadavani kodu, kdyz je to program na jeho generovani

ja se o programovani cnc nezajimam od maturity, takze se v tech programech uz moc neorientuju, ale poptam se kamosu co v tom delaj, jen ted nejsou na icq, tak bych dal pak vedet ;)

a ty nemas v masine i simulator? vetsinou tam byvaji...


ano simulace na masine je ale asi jsme se nepochopili.....delam v surfcamu...a kdyz z toho vyjedu program....tak bych potreboval zjistit realny strojni cas ktery bude potreba pro obrobeni....samozrejme kdyz ho nahraji do masiny a odsimuluji tak...to nejakej strojni cas ukare ale je na 200% nerealny...na masine to ukaze 30min...ale ve skutecnosti...je strojni cas treba 2hodiny....takze shanim nejakej soft kterej kdyz do neho hodim program aby to odsimulovalo (neni podminkou) ale aby sposital realnej strojni cas......jak asi tusite tak vytvoreni cenove nabidky na strojni cas 30min....se bude urcite lisit od cenove nabidky se strojnim casem 2hodiny...a odohle me jde

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


06 zář 2009 09:02
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
stopky a vyroba jednoho kusu :mrgreen:

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


06 zář 2009 13:20
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
l0v3 píše:
stopky a vyroba jednoho kusu :mrgreen:

ano to je sice peknyy...ale pokud zakazku jeste nemate a rozhodne se o tom jestli ji zjiskate jen na zaklade cenove nabidky...tak si myslim ze je to spatny napad...vyrabet jeden kus neceho o cem nevite ze to dostanete... jen material pohybuje v tisich Kč

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


06 zář 2009 14:28
Profil
Kecálek
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 01 led 2008 16:08
Příspěvky: 882
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
pochybujem ze nieco take zozenies . ten soft by musel poznat rychlosti a posuvy stroja , pripadne vymeny nastrojov atd...skratka musel by byt urobeny na tu masinu. :(

a co tak vypracovat technologicky postup ?

edit: tuto si sa dival ? http://www.po-nor-ka.cz/

_________________
Obrázek


06 zář 2009 15:43
Profil
Nejukecanější
Nejukecanější
Uživatelský avatar

Registrován: 25 úno 2007 21:19
Příspěvky: 3624
Bydliště: Zlín/Brno
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
bylo to samozrejme mysleno jako vtip. taky jsem trosku strojar a o nicem takovem nevim.

_________________
"minulost nezmeníš, už jen proto, že v přítomnosti se stáváš budoucností" - l0v3
Ano jsem to já :) už jsi mě našla...


06 zář 2009 17:50
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2008 08:04
Příspěvky: 524
Bydliště: Black Field
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
No mam take dojem ze S2000 to umel....Ale uz to je par let so sem se na nem ucil...takze :mrgreen:


06 zář 2009 18:13
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 25 bře 2007 11:54
Příspěvky: 467
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
Sistematicx: jasne, S2000 se jmenoval ten program :), ale ani on nepocita s casem na vymenu nastroje atd.
Kazdopadne cas kterej to psalo, se me zdal celkem realistickej
http://www.eltek-km.cz/show.php?id=87&lang=5


//jeste dodam, ze S2000 byl soustruh a F2000 byla frezka, pokud si jeste dobre vzpominam tak pod tim DOSem pracovala F16, taky od elteku


06 zář 2009 19:41
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2007 16:54
Příspěvky: 142
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
ano v S2000 a F2000 jsme ve skole delali taky casy celkem realny...a ty vymeny nastroju to uz se da dopocitat tam na tom tak nezalezi....ale vyjedu ze surfcamu program....hodim do F2000 a hodi to nejakou chybu...on je to vlastne "ridici system" na kterej by se musel udelat vlastni postprocesor.....protoze program pro ridici system Haidenhain ani MEFI to neprekouse....takze ....budu muset sehnat postprocesor na to Fko...nebo nyvite nekdo jak jej vytvorit..popripade nema ho nekdo???

_________________
***O2-slovy -outů- největší looseři***
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


06 zář 2009 21:10
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 25 bře 2007 11:54
Příspěvky: 467
Příspěvek Re: strojařina NC,CNC
tak s tim ti uz nepomuzu, ale vim, ze kdyz jsem vygeneroval program z SolidCAMu, tak to v tom jelo po mensich upravach

podle me ti to bude hazet chybu, ze to nezna nejaky prikazi, protoze F2000 uziva jiny nebo tak neco


07 zář 2009 10:24
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz